Malzemeler:
1 avuç kesme makarna
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 kahve fincanı yarma mısır
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 litre et suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Yeşil mercimeği ve yarma mısırı 1 saat kadar suda bekletin.
Tereyağını eritip çok ince kıyılmış soğanı kavurun. Soğan yumuşayınca salçaları ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yeşil mercimeği, yarma mısırı ve et suyunu ilave edin. Orta ateşte yarma mısırlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan almaya 5 dakika kala ev yapımı makarnayı, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin. Kaselere paylaştırıp servis yapın.