Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Yeşil Mercimekli Kesme Çorbası

by Yemek Zevki Editör
28 Mart 2014
in Çorba Tarifleri
468 25
0
Yeşil Mercimekli Kesme Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

mercimek

Malzemeler:

1 avuç kesme makarna

1 çay bardağı yeşil mercimek

1 kahve fincanı yarma mısır

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 litre et suyu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Yeşil mercimeği ve yarma mısırı 1 saat kadar suda bekletin.

Tereyağını eritip çok ince kıyılmış soğanı kavurun. Soğan yumuşayınca salçaları ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yeşil mercimeği, yarma mısırı ve et suyunu ilave edin. Orta ateşte yarma mısırlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan almaya 5 dakika kala ev yapımı makarnayı, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin. Kaselere paylaştırıp servis yapın.

Tags: Çorbalar
Previous Post

Zeytinyağlı Patlıcan

Next Post

Şalgam Suyunda Buğday Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Şalgam Suyunda Buğday Salatası

Şalgam Suyunda Buğday Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki