Malzemeler
250 gram kıyma
Yarım su bardağı ince köftelik bulgur
2 adet pırasa
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı ayçicek yağı (kızartmak için)
Hazırlanışı
Bulguru bir kaseye alın. Üzerine bir bardak sıcak su gezdirip,soğumaya bırakın.Pırasaları yıkayın, baş kısmını ve uç kısmını kesin. İnce, ince doğrayın. Bir tava da tereyağını eritin. Pırasaları ilave edin.Karıştıra,karıştıra 5 dakika süreyle soteleyin. Tuz,şeker ve karabiberle tatlandırın. Ateşten alın. Soğumaya bırakın.
Bulgura; kıyma, pırasa, biber,kimyon, çörek otu, yumurta veunu ilave edin. İyice karıştırıp 3-4 dakika yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın. Patates püresi ile servis yapın.