Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Özbek Marineli Kuzu Pirzola

by Yemek Zevki Editör
22 Haziran 2014
in Et Yemekleri, İftar Yemekleri
473 20
0
Özbek Marineli Kuzu Pirzola
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

özbek

Malzemeler            

1 adet küçük boy küp halinde doğranmış soğan

4 adet kiraz domatesi

120 ml. zeytinyağı

4 diş sarımsak

2 yemek kaşığı kırmızı sirke

1 yemek kaşığı tatlı toz biber

1 yemek kaşığı kuru kekik

1 yemek kaşığı kişniş

2 çay kaşığı kimyon

2 çay kaşığı deniz tuzu

Yarım çay kaşığı Arnavut biberi

Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

8 adet her biri 3 cm kalınlığında kuzu pirzola

Az miktarda zeytinyağı

Özbek Marineli Kuzu Pirzola Hazırlanışı

Marine için; Bütün malzemeleri bir blender ile püre haline gelene kadar karıştırın.

Düz bir kaba pirzolaları dizin, üzerine marineyi döküp pirzolaların her tarafını marine ile kaplayın. Kabı streç film ile kaplayıp pirzolaları 3-5 saat buzdolabında dinlendirin. Pirzolaları dolaptan çıkartıp, üzerlerindeki fazla marineyi kağıt havlu ile alın. Pirzolaların üzerlerine birkaç damla zeytinyağı dökün ve ızgara etmeden önce 20-30 dakika dinlendirin. Barbeküyü direkt yüksek ısıya ayarlayın. Izgarayı bir fırça yardımıyla temizleyin. Pirzolaları direkt yüksek ısıda, kapak kapalı şekilde arzu edilen pişme derecesine kadar pişirin (Orta pişmiş bir pirzola için yaklaşık 8 dakika). Ara sıra pirzolaları eşit pişmeleri için çevirin. Pirzolaları her çevirişinizde temiz bir alana koyun ve kirli alanı bir fırça yardımıyla temizleyin. Pirzolaları barbeküden alın, 3-5 dakika dinlendirin ve ılık olarak servis edin.

Tags: Et Yemeklerikuzu pirzolaÖzbek Marineli Kuzu Pirzola
Previous Post

Kirazlı Koko

Next Post

Kalp Hastalarına Sağlıklı Ramazan İçin İpuçları

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kalp Hastalarına Sağlıklı Ramazan İçin İpuçları

Kalp Hastalarına Sağlıklı Ramazan İçin İpuçları

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki