Malzemeler:
Hamur İçin:
2 su bardağı un
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Birer tutam tuz ve toz şeker
Yarım çay bardağı su
Elmalı Karışım İçin:
3 adet yeşil elma (tercihen sert olandan)
2 yemek kaşığı galeta unu
50 gram tereyağı
4 yemek kaşığı esmer toz şeker (tepeleme)
1 su bardağı kuru üzüm
2 çay kaşığı tarçın
Servis İçin:
Pudra şekeri
1 kahve fincanı krema
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
Hamuru için; Unu yoğurma kabına eleyin. Yumurtayı, şekeri ve sıvıyağı ekleyin. Azar azar suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini bir bezle örtün. Oda ısısında bu şekilde yarım saat kadar dinlendirin.
İç malzemesi için; Elmaları yıkayıp süzün. Kabuğunu soymadan küp şeklinde doğrayın ve galeta ununa bulayın.
Şeker ile tereyağını tavada eritin. Elmaları ve kuş üzümlerini ekleyerek birkaç dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, tarçını ekleyip tatlandırdıktan sonra ılınmaya bırakın.
Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgâhın üzerine alın. Oklava yardımı ile yuvarlak ve ince bir hamur açın. Elmalı karışımı kaşık yardımı ile hamurun üzerine eşit dağılacak şekilde serpin. Hamurun iki ucundan tutup rulo şeklinde sarın. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından alıp sıcakken üzerine pudra şekeri serpin. İsteğe göre rendelenmiş limon kabuğu ile tatlandırılıp iyice çırpılmış krema ve vanilyalı dondurma ile birlikte ılık olarak servis yapın.