Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Elmalı Strudel

by Yemek Zevki Editör
19 Mart 2014
in Hamur İşi Tarifleri
483 10
0
Elmalı Strudel
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

elmali

Malzemeler:

Hamur İçin:

2 su bardağı un

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı sıvıyağ

Birer tutam tuz ve toz şeker

Yarım çay bardağı su

Elmalı Karışım İçin:

3 adet yeşil elma (tercihen sert olandan)

2 yemek kaşığı galeta unu

50 gram tereyağı

4 yemek kaşığı esmer toz şeker (tepeleme)

1 su bardağı kuru üzüm

2 çay kaşığı tarçın

Servis İçin:

Pudra şekeri

1 kahve fincanı krema

1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Vanilyalı dondurma

Hazırlanışı:

Hamuru için; Unu yoğurma kabına eleyin. Yumurtayı, şekeri ve sıvıyağı ekleyin. Azar azar suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini bir bezle örtün. Oda ısısında bu şekilde yarım saat kadar dinlendirin.

İç malzemesi için; Elmaları yıkayıp süzün. Kabuğunu soymadan küp şeklinde doğrayın ve galeta ununa bulayın.

Şeker ile tereyağını tavada eritin. Elmaları ve kuş üzümlerini ekleyerek birkaç dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, tarçını ekleyip tatlandırdıktan sonra ılınmaya bırakın.

Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgâhın üzerine alın. Oklava yardımı ile yuvarlak ve ince bir hamur açın. Elmalı karışımı kaşık yardımı ile hamurun üzerine eşit dağılacak şekilde serpin. Hamurun iki ucundan tutup rulo şeklinde sarın. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından alıp sıcakken üzerine pudra şekeri serpin.  İsteğe göre rendelenmiş limon kabuğu ile tatlandırılıp iyice çırpılmış krema ve vanilyalı dondurma ile birlikte ılık olarak servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Ilık Keçi Peynirli Salata

Next Post

Sacher Torte

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sacher Torte

Sacher Torte

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki