Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Ispanaklı Baklava Böreği

Ispanaklı Baklava Böreği

borek

Malzemeler:

1 adet büyük boy soğan

1 bağ ıspanak

500 gram mantar

1 kahve fincanı zeytinyağı (kavurmak için)

100 gram margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

150 gram rendelenmiş taze kaşarpeyniri

100 gram rendelenmiş beyaz peynir

Yarım paket baklava hamuru

Hazırlanışı:

İç malzemesi için; Küp doğranmış soğanı, birkaç kaşık zeytinyağı ile geniş bir tavada yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ekleyin. Kavurmaya devam edin. Ispanaklar suyunu çektikten sonra dilimlenmiş mantarları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. En son rendelenmiş peynirleri ekleyin. İsteğe göre taze çekilmiş karabiber ilave ederek tatlandırın. İç malzemeniz hazırdır.

Eritilip ılınmış margarin ile sıvıyağı bir kapta karıştırın. Baklava hamurlarının her iki yüzüne fırça yardımı ile sürün. İki yaprağı üst üste yerleştirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine (Tepsinin büyüklüğünde yufkayı tamamen yaymanız gerekiyor) yerleştirin. İç malzemeyi yufkaların üzerine, her tarafına eşit şekilde yayın. Aynı şekilde iki kat daha baklava yufkasını (Her tarafına yağ sürmeyi ihmal etmeyin) üst üste serin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, baklava yufkaları iyice kızarana dek pişirin. Baklava dilimi şeklinde dilimleyip servise hazır edin.

OKU ➤  Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir