Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Ispanaklı Baklava Böreği

by Yemek Zevki Editör
16 Mart 2014
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Ispanaklı Baklava Böreği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

borek

Malzemeler:

1 adet büyük boy soğan

1 bağ ıspanak

500 gram mantar

1 kahve fincanı zeytinyağı (kavurmak için)

100 gram margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

150 gram rendelenmiş taze kaşarpeyniri

100 gram rendelenmiş beyaz peynir

Yarım paket baklava hamuru

Hazırlanışı:

İç malzemesi için; Küp doğranmış soğanı, birkaç kaşık zeytinyağı ile geniş bir tavada yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından yıkayıp süzdüğünüz ıspanakları ekleyin. Kavurmaya devam edin. Ispanaklar suyunu çektikten sonra dilimlenmiş mantarları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. En son rendelenmiş peynirleri ekleyin. İsteğe göre taze çekilmiş karabiber ilave ederek tatlandırın. İç malzemeniz hazırdır.

Eritilip ılınmış margarin ile sıvıyağı bir kapta karıştırın. Baklava hamurlarının her iki yüzüne fırça yardımı ile sürün. İki yaprağı üst üste yerleştirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine (Tepsinin büyüklüğünde yufkayı tamamen yaymanız gerekiyor) yerleştirin. İç malzemeyi yufkaların üzerine, her tarafına eşit şekilde yayın. Aynı şekilde iki kat daha baklava yufkasını (Her tarafına yağ sürmeyi ihmal etmeyin) üst üste serin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, baklava yufkaları iyice kızarana dek pişirin. Baklava dilimi şeklinde dilimleyip servise hazır edin.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Haşhaşlı Kek

Next Post

Mangolu Sorbe

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mangolu Sorbe

Mangolu Sorbe

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki