Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Elmalı Ayva Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
14 Mart 2014
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Elmalı Ayva Tatlısı
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ayvatatlisi

Malzemeler:

3 adet orta boy ayva
3 su bardağı toz şeker
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 küçük kase ceviz içi
1 adet limonun suyu

Üzeri için kaymak

Elmalı Ayva Tatlısı Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp soyun. Ortadan ikiye ayırıp içlerini temizleyin. Çıkardığınız çekirdekleri ve kabukların bir kısmını ayırın. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletin. Temizlenmiş ayvaları tencereye dizin. Üzerine 2 bardak şeker ilave edin. Önceden ayırdığınız birkaç ayva çekirdeğini ve kabuğunu da ilave edip çok kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Elmalı harç için elmaları soyup rendeleyin. Üzerine kalan 1 bardak şekeri ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar pişirin.Ocaktan alın. Tarçını ve ceviz içini ilave edin. Soğuması için kenara alın. Pişen ayvaları servis tabağına alıp içlerini elmalı harç ile doldurun. Servis tabağına aktarın, isteğe göre kaymak ile servise hazır edin.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Luppo Sufle, Bildiğiniz Tüm Lezzetleri Unutturacak

Next Post

Burgu’larda Kaybolmuş Patates

Yemek Zevki Editör

Next Post
Burgu’larda Kaybolmuş Patates

Burgu’larda Kaybolmuş Patates

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki