Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler İftar Yemekleri

Nohutlu Kaburga

by Yemek Zevki Editör
10 Mart 2014
in İftar Yemekleri, Sebze Yemekleri, Tarifler
483 10
0
Nohutlu Kaburga
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

nohut

Malzemeler:

1 adet koyun kaburgası

2 su bardağı nohut (ıslatılmış)

7-8 adet kemer patlıcan (tercihen küçük boy)

7-8 adet domates

2-3 çorba kaşığı tereyağı

5-6 çorba kaşığı kızartmak için tereyağı

15-20 su bardağı su

Tuz

Hazırlanışı

Kaburgayı yıkayıp tencereye alın. Suyunu çekince her iki yüzünü tereyağında nar gibi kızartın. Fazla yağı alın. 15-20 su bardağı sıcak su ve tuzu ilave edin. İçine önceden ıslatılmış nohudu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın, et ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu arada patlıcanları yıkayın, alacalı soyup dibine kadar ayrılmadan dörde bölün, tuz ile ovup bütün olarak tereyağında kızartın. Fırın kabının ortasına pişmiş kaburgayı yerleştirin. Etrafına pişmiş nohutları, kızarmış patlıcanları dizin. Halka halka doğranmış domates dilimlerini patlıcanların üzerine kapatarak tuzunu ayarlayın.  Etin üzeri kızarıncaya kadar ve patlıcanlar da domates suyuyla yumuşayıncaya kadar fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Not: Fırının olmadığı dönemlerde yemeğin son aşaması, fırın yerine kuzine (soba fırını) veya iki sacın arasında kızartma ve pişirme işlemi şeklinde yapılmıştır.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Sultan Et Ev Dışı Tüketim Fuarı’nda Yeni Ürünlerini Sergileyecek

Next Post

Papia Decor Peçete Sofralara Baharın Enerjisini Getiriyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

Papia Decor Peçete Sofralara Baharın Enerjisini Getiriyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki