Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Ezme Yoğurt Çorbası

Ezme Yoğurt Çorbası

yogurtcorbasi

Malzemeler:

2 yemek kaşığı un (tepeleme)

2-3 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)

2 kâse yoğurt

2 adet yumurta

1 çorba kaşığı kuru nane

Tuz, kırmızı pul biber

Tandır ekmeği (Arapgir ilçesi için)

Hazırlanışı:

Geniş bir kapta yumurtaları çırpın, yoğurdu ekleyerek boza kıvamında bir karışım elde edin. Yoğun bir kıvam elde ettiyseniz birkaç kaşık su ilave edebilirsiniz. Tereyağını eritin ve un ile kavurun. Yoğurtlu karışımı ekleyip karıştıra karıştıra pişirin. 1-2 taşım kaynayınca tuzunu ilave ederektatlandırın ve çorbayı ocaktan alın. Kıvamı mercimek çorbası gibi olmalıdır. Servis yapılırken üzerine, yağda yakılmış nane ve pul biber dökerek süsleyebilirsiniz.

Not: Arapgir ilçesinde ise pişen çorba, ufalanmış tandır ekmeğinin üzerine konur, yağ ve nane kullanılmaz.

OKU ➤  Naneli Ayran

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir