Malzemeler:
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
2-3 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
2 kâse yoğurt
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, kırmızı pul biber
Tandır ekmeği (Arapgir ilçesi için)
Hazırlanışı:
Geniş bir kapta yumurtaları çırpın, yoğurdu ekleyerek boza kıvamında bir karışım elde edin. Yoğun bir kıvam elde ettiyseniz birkaç kaşık su ilave edebilirsiniz. Tereyağını eritin ve un ile kavurun. Yoğurtlu karışımı ekleyip karıştıra karıştıra pişirin. 1-2 taşım kaynayınca tuzunu ilave ederektatlandırın ve çorbayı ocaktan alın. Kıvamı mercimek çorbası gibi olmalıdır. Servis yapılırken üzerine, yağda yakılmış nane ve pul biber dökerek süsleyebilirsiniz.
Not: Arapgir ilçesinde ise pişen çorba, ufalanmış tandır ekmeğinin üzerine konur, yağ ve nane kullanılmaz.