Katmer

1528

Malzemeler:

8 yaprak baklavalık yufka

1 su bardağı toz Antep fıstığı

Yarım çay bardağı doğranmış ceviz içi

8 yemek kaşığı tereyağı  (tuzsuz Erzincan tereyağı)

Şerbeti İçin:

Yarım litre su

400 gram şeker

Yarım limon

Hazırlanışı

Tereyağını tavada eritin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp bir kenarda yağın çökmesi için birkaç dakika bekletin. Bir yufkanın üzerini kaplayacak şekilde tereyağını yufkanın üzerine sürün. Üzerine Antep fıstığını serpin ve bir yufkayı üzerine kapatın. “Z” şeklini alacak şekilde katlayın. Aynı işlemi diğer yufkalar için yapın. Kalan tereyağını hazırladığınız katmerlerin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirdikten sonra yufkaların üzeri kızardığında fırından çıkarın.

Şerbetini hazırlamak için; Bir tencerede su, şeker ve limonu kaynatın. Kıvam aldığında ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak katmerin üzerine soğuk şerbeti dökün, üzerini ceviz ve Antep fıstığı ile süsleyebilir, isteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Suyun Ötesi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir