Malzemeler:
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı bulgur (tercihen pilavlık)
5 su bardağı tavuk veya et suyu
1 çorba kaşığı salça
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Tuz, kuru nane, kırmızı toz biber, pul biber
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Üzeri için:
Lor peyniri
1-2 yaprak yarı kurutulmuş domates
1 dal taze kekik
Hazırlanışı:
Pirinci ve kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritip unu ve salçayı kavurun. Etin suyunu azar döküp sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Sonra pirinci, bulguru ve mercimeği ilave edin. Tuzunu ekleyin. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Kuru nane, pul biber, nar ekşisi ve toz biber ile tatlandırın. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için kurutulmuş domatesi zar şeklinde doğrayın. Lor peyniri ve taze kekiği ilave edip tatlandırın. Bu karışımı isteğe göre içi çorba dolu servis kaselerine paylaştırabilirsiniz.