Malzemeler
200 gram tavuk bonfile
150 gram taze soğan
4 kaşık un
100 gram mantar
Maydanoz
Süt
Tuz
Karabiber
Galeta unu
Hamuru İçin:
Yarım litre süt
5 adet yumurta
5 kaşık un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Şeker
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı soya sosu
5 adet yumurta
Kekik
Fesleğen
Dijon hardalı
Sarımsaklı çeşni
Hazırlanışı
Geniş bir tavada küp doğranmış soğan, mantar ve tavuğu soteleyin. Unu ilave edip rengi değişene kadar kavurun. Son olarak süt ile bağlayın. Maydanoz ve diğer baharatlarını ekleyip iç malzemeyi hazırlayın.
Hamur için; Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. İyice karıştırın. Hamurdan parçalar alıp krep tavasına dökerek ince krepler elde edin. Hazırladığınız harcı kreplerin içine koyup sarın. Tüm malzemeyi karıştırarak elde ettiğiniz sosun içinde marine ettikten sonra galeta ununa bulayıp kızartın.