Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Zencefilli Kurabiye

Zencefilli Kurabiye

1492

Malzemeler

100 gram margarin

225 gram un

1.5 tatlı kaşığı zencefil

1 tatlı kaşığı tarçın

2 adet yumurta

175 gram toz şeker

Yarım paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Unu kabartma tozu, zencefil ve tarçınla birlikte eleyin. Bir kapta unun ortasını açarak oda sıcaklığında yumuşamış margarini, şekeri ve yumurtayı koyarak yoğurun. Hamur haline getirin. Hamuru dinlendirin. Unlanmış zeminde kurabiye hamurunu açın. Bisküvi kalıplarıyla keserek tepsiye dizin. 170 dereceli fırında  20-25 dakika süreyle pişirin. Soğuyunca eritilmiş çikolataya batırarak servis edin.

OKU ➤  Genç Aşçılar, Zeytinyağının İnceliklerini Komili İle Öğreniyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir