Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Dana Pirzola

Dana Pirzola

1479

Malzemeler

400 gram ızgara dana pirzola

Marine için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Deniz tuzu

Karabiber

Kereviz Yapraklı Patates Püresi İçin:

2 adet soyulmuş orta boy patates

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı süt

Tuz, karabiber

1 tutam kereviz yaprağı

Hazırlanışı:

Zeytinyağını etin üstüne dökün. Deniz tuzu ve karabiberi iyice yedirin. Eti orta ateşte  4’er dakika süreyle pişirerek 2 tarafını da mühürleyin. Kısık ateşte pişme derecesini isteğe bağlı olarak notta belirtildiği gibi ayarlayın. Patates suda haşlayın. Patatesleri ezip tüm malzemeyi katıp karıştırın. Kereviz yapraklarını ekleyin. Kıvamlı hale gelince sıkma torbasına doldurun. Haşlanmış patatesleri 2’ye bölüp içini oyun. Krema torbasıyla şekil verip püreyi içine sıkın. Susam serpip fırında 5 dakika pişirin.

 

OKU ➤  Sağlıklı Beslenmek İçin 10 Adım Atın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir