Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Narlı Pembe Pasta

by Yemek Zevki Editör
26 Şubat 2014
in Pasta Tarifleri, Tatlı Tarifleri
478 15
0
Narlı Pembe Pasta
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1474

Malzemeler:

2 adet nar

4 su bardağı un

4 adet yumurta

1 su bardağı süt

3 çorba kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı kahve

2 çorba kaşığı pirinç unu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

150 gram tereyağı

1 su bardağı tozşeker

Krema için:

3 su bardağı nar suyu

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

3.5 çorba kaşığı buğday nişastası

1 su bardağı labne peyniri

Narlı Pembe Pasta Hazırlanışı:

Narları tanelerine ayırın. Yumurtaları bir kabın içine kırın; toz şekerle çırpın. Süt ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Tüm toz malzemeyi ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin. Düzgün bir hamur elde edene kadar çırpın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Keki enine ortadan ikiye kesin. Nar suyu, su, toz şeker ve nişastayı tencereye alın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Labne peynirini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kremayı kekin alt tabanın üzerine kalın tabaka halinde yayıp üzerine nar tanelerinin yarısını serpiştirin. Üzerini diğer dilimle kapatın. Kalan kremanın 2 çorba kaşığı kadarını süslemede kullanmak için sıkma torbasına doldurun. Kalan kremayı kekin üzerine yayın. Süsleme için ayırdığınız kremayla pastanın ortasını süsleyin. Kalan nar taneleriyle süsleyip servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Narlı Pilav

Next Post

Zeytinli Narlı Salata

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytinli Narlı Salata

Zeytinli Narlı Salata

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki