Malzemeler
Pandispanya İçin:
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Kreması İçin:
2 adet yumurta
Yarım litre süt
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
160 gram beyaz çikolata
Çilek Sosu İçin:
500 gram çilek
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
Melek Pastası Hazırlanışı:
Pandispanyası için; 5 yumurtayı ve şekeri mikser yardımıyla yüksek hızda tamamen kabarıp köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Unu, kabartma tozunu ve tarçını eleyerek 3 seferde yavaş yavaş karışıma ekleyin ve spatula ile alttan üste yavaşça karıştırarak birbirine yedirin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba aktarıp 160 derecede 30- 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyunca enine üçe kesin.
Kreması için; Orta boy bir tencerede 2 yumurtayı ve 1 çay bardağı toz şekeri çırparak karıştırın, karışıma 3 çorba kaşığı unu ekleyerek macun kıvamına getirin, daha sonra yarım litre sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra bıçak yardımıyla ufak parçalara böldüğünüz 160 gr beyaz çikolatayı sıcak kremaya ekleyip eritin. Kremanın üzerini hava almaması için tamamen kapatacak şekilde streç filmle kaplayın. Böylece kremanın üzeri soğuma aşamasında kalınlaşmayacak ve krema pürüzsüz olacaktır. Kremayı bu şekilde en az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
Çilek sos için; Taze çilekleri blenderde ezin. 1 çay bardağı şekeri ve 2 tatlı kaşığı nişasta ile koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
3 eşit parçaya böldüğünüz pandispanya kekin aralarına kremayı ve çilek sosu her bir katına eşit miktarda sürün. Üzerini pudra şekeri ve taze çileklerle süsleyin.