Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Simit Kebabı

Simit Kebabı

bbbbbbn

Malzemeler

400 gram orta yağlı kıyma
200 gram köftelik bulgur
3 diş sarımsak
2 adet kırmızı biber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 baş kuru soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
30 gram çam fıstığı
Tuz

Hazırlanışı

Bulguru yıkayın. Yumuşayıncaya kadar ilik suda bekletin. Soğuyan bulgurları kıymanın üzerine boşaltın. Sarımsakları iyice dövün. Soğanları rendeleyin, kırmızı biberleri rende soğan şeklinde doğrayıp suyunu süzün. Diğer baharatlarla birlikte bütün bu malzemeleri kıyma ve bulgurla karıştırın. En son dolma fıstığını ekleyerek karıştırın. Ceviz büyüklüğünde köfteler kopararak sislere takın ve kömür ateşinde pişirin..

Not: Gaziantep’te köftelik ince bulgura simit denir. İstenirse içine kuru nane ve sarımsak yerine mevsiminde tazeleri de kullanılabilir. Arzu edenler veya mangal yakma imkânı olmayanlar önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika süreyle kebapları pişirebilir. Arzunuza göre piştikten sonra üzerine tereyağı gezdirebilirsiniz.

OKU ➤  Izgara Sebze Sandviç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir