Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Peynirli Kabak Dolması

Peynirli Kabak Dolması

kabakdolma

Malzemeler:

8-10 adet Girit kabağı (tercihen mandalina büyüklüğünde)
Deniz tuzu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 adet sivribiber
2 diş sarımsak
250 gram kelle peyniri
30 gram keş peyniri
Yarım demet dereotu
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
4-5 adet salamura asma yaprağı

Hazırlanışı:

Kabakların dışını isteğe göre alacalı kazıyabilirsiniz. Kabakları buharda diri kıvamda haşlayın. Soğuyunca kapak şeklinde üst tarafından kesin, kaşık yardımı ile içini oyun. Kabakların içini deniz tuzu ile ovun.

Yeşillikleri irice doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Biberleri, çekirdeklerini temizledikten sonra ince ince doğrayın. Közlenmiş biberleri de aynı şekilde doğrayın. Sarımsakları ve biberleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Ocaktan alın.

Ayrı bir tavada rendelenmiş keş peynirini karamel rengini alana dek kavurun. Ocaktan alın. Kalan zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.

Peynirli iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Isıya dayanıklı bir tepsinin (cam bir tepsi de olabilir) dibine suda süzülmüş asma yapraklarından yayın. Üzerine kabakları yerleştirin. Kalan zeytinyağını kabakların üzerine gezdirin. 180 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. Fırından alın, ılık veya soğuk servis yapın.

OKU ➤  Ege otları şifa deposu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir