Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

İncir Dolması

by Yemek Zevki Editör
16 Ocak 2014
in Tarifler
483 10
0
İncir Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

incir-dolmaMalzemeler:

12-15 adet kuru incir
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kaynar su
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı dolusu dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolusu kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı yenibahar (silme)
1 çay kaşığı tarçın (silme)
1 çay kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:

Kuru incirleri sıcak suda birkaç saat bekletip yumuşatın. İncirleri suda beklettikten sonra üzerini örtecek kadar su ve limon suyu ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Oda ısısında soğumaya bırakın.

Dolmanın iç harcı için; Soğanı çok ince ince doğrayın. Pirinçleri ayıklayıp nişastalı suyu iyice gidene kadar yıkayın. Daha sonra süzün.

Kuş üzümlerini bir kaseye alın, üzerine kaynar su ekleyin. Hem yumuşayıp şişecekler hem de kirleri, çöpleri alt tarafta birikecektir. Kullanmadan önce, diplerinden almamaya özen göstererek kuş üzümlerini kaseden alın. Bir kere daha suda yıkayıp süzün. Tencerede zeytinyağını ısıtıp dolmalık fıstıkları ekleyin. Birkaç dakika kavurup soğanları ilave edin. Soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Ardından pirinci, baharatı, kuş üzümünü ve suyu ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. İncirler soğuyunca her birinin içlerini özenle temizleyin. Pirinçli iç malzemeyi paylaştırıp ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuyunca isteğe göre taze meyleler ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Somon Tartar

Next Post

P.F.Chang’s Hediye Çekleri

Yemek Zevki Editör

Next Post

P.F.Chang’s Hediye Çekleri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki