Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

tatliiMalzemeler:

• 3 adet büyük boy ayva
• 2 su bardağı toz şeker
• 1-2 adet çubuk tarçın
• 2-3 adet karanfil
• 2 su bardağı ıhlamur çayı
• Yarım limonun suyu

Ayvalı Karışım İçin:

• 2 adet elma
• 1 adet ayva
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 kahve fincanı toz şeker

Hazırlanışı:

Ayvalardan üç tanesini ikiye kesin. Kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizleyin ve limonlu suda bekletin. Çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere ayırın. Ayvaları süzüp tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. Tarçın çubuğunu, ayva çekirdeklerini ve karanfil tanelerini serpin. Her yarım ayvanın üzerine ikişer yemek kaşığı şeker serpin. Sıcak suda birkaç
dakika kadar demlenmiş ıhlamur çayını dökün. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tavada şekeri karamelize edip rendelenmiş elma ve ayvaları hafifçe kavurun. Ocaktan alın. Tarçını ve iri çekilmiş ceviz içini ekleyip tatlandırın. Ayvalar pişince ocaktan alın. Servis tabağına aktarın. Ortalarındaki boşluğa yeşil elmalı ve ayvalı karışımı paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan sonra isteğe göre kaymak ve çekilmiş file Antepfıstığı ile servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Kestaneli Sufle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir