Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Kuzu Kafkas Kebabı

Kuzu Kafkas Kebabı

kebapMalzemeler:

• 500 gram kuzu eti
• 2 adet soğan
• 2 adet sarımsak
• Sivri biber
• Domates
• Kaypa biber
• Kekik, köri, tuz

Krep İçin:

• Yarım litre süt
• 5 adet yumurta
• 5 yemek kaşığı un
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• Tuz, şeker
Sosu için:
• 1 kase yoğurt
• 1 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Soğanları bir tavada kavurun. Ardından kuzu eti ve sarımsağı ekleyin. Etler pembeleştikten sonra sarımsak, kapya
biber, domates, tuz ve köriyi ilave edin. Bir süre daha soteleyip altını kapatın. Krep için; Tavaya az miktarda yağ dökün. Tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alıp iyice çırpın. Kepçe yardımı ile tavaya döküp pişirin. Hazırladığımız iç malzemeyi krebe doldurun. Rendelediğiniz sarımsağı yoğurtla çırpıp bir sos elde edin. Krebin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. 180 dereceye ayarladığınız fırında 30 dakika süreyle pişmeye bırakın.

OKU ➤  Dönmemiş Döner

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir