Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

Puratos’dan Dünyada Bir İlk: Ekşi Hamur Kütüphanesi

by Yemek Zevki Editör
24 Ekim 2013
in Haber Turu
473 20
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Dünya çapında ustaların bir numaralı yardımcısı Puratos bir ilke daha imza attı ve dünyanın ilk Ekşi Hamur Kütüphanesi’ni kurdu. Belçika’da bulunan kütüphane, benzersiz bir geleneksel ekşi hamur koleksiyonuna sahip.

Geçtiğimiz hafta Belçika’nın Saint-Vint kentinde bulunan Puratos Ekmek Aromaları ARGE Merkezi’nde açılan bu eşi benzeri olmayan kütüphanenin amacı, ekşi hamur bio-çeşitliliğini ve bilgi birikimini korumak. Dünyanın pek çok yerinden ekşi hamurlara ev sahipliği yapacak kütüphanenin açılışına, dünyaca ünlü ekmek ustası ve Maison Kayser zincir fırınlarının yönetim kurulu başkanı Eric Kayser kendi özel ekşi hamuru ile katıldı.  İtalya, ABD ve Yunanistan’dan getirilen 40 çeşit ekşi hamurun yanı sıra kütüphane koleksiyonuna eklenmek üzere Fransa, Çin ve İspanya’nın farklı yerlerinden de ekşi hamur seçme çalışmaları devam ediyor.

Puratos bilim adamları bu kütüphane için çeşitli ülkelerdeki üniversitelerle  ortak çalışmalar sürdürerek, şimdiye kadar 700’den fazla değişik maya örneği ve 1500’den fazla laktik asit bakterisi tespit etti.

Puratos Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Eddy Van Belle, Ekşi Hamur Kütüphanesi’nin önemini şu şekilde vurguluyor: “Tüketicilerin
geleneksel ekmek ve otantik lezzet arayışları her geçen gün artıyor. Ekşi hamur, binlerce yıldır ekmeğin mayalanmasını sağlamanın yanı sıra aroma oluşumu için de büyük önem taşıyor. Bu mirası korumanın ciddi ve önemli bir iş olduğunu ve bunun için de Puratos Ekmek Aromaları ARGE Merkezi’nden daha uygun bir yer olamayacağını düşünüyoruz.”

Tags: Ana YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Cocoas Chocolat İstanbul’dan yeni bir lezzet daha

Next Post

Girit Usulü Fıstıklı Peynir Ezmesi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Girit Usulü Fıstıklı Peynir Ezmesi

Girit Usulü Fıstıklı Peynir Ezmesi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki