Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Üzüm Pelteli Pasta

by Yemek Zevki Editör
28 Ekim 2013
in Pasta Tarifleri, Tatlı Tarifleri
473 20
0
Üzüm Pelteli Pasta
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0202Malzemeler:
Pelte İçin:
• 1 küçük salkım kırmızı üzüm
• 5 su bardağı üzüm suyu
• 2-2.5 çorba kaşığı nişasta
• 1 küçük çay bardağı toz şeker
Tabanı İçin:
• 3 adet yumurta
• 75 gram şeker
• 90 gram un
• Vanilya
Üstü İçin:
• 1 paket labne peyniri
• 1 paket likit krema
• 25 gram toz jelatin
• Yarım bardak toz şeker
• 5 çorba kaşığı su
• 1 bardak süt

Üzüm Pelteli Pasta Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerle birlikte ezilmiş yoğurt kıvamında çırpıp una ekleyin. Vanilya serpip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine kelepçeli çember kalıp çapından daha büyük döküp pişirin. Hamuru kelepçeli çember kalıba yerleştirin.
Bir küçük tencerede su ile jelatini karıştırın. Şişmesi için 5 dakika bekletin. Daha sonra hafif ateşte jelatini eritin. Kremşantiyi süt ve şekerle karıştırın. Labne peynir ve erimiş jöleyi de katıp hepsini mikserle çırpın. Kekin üzerine döküp dondurun. Nişastayı 1 su bardağıüzüm suyuyla pürüzsüz hale gelene kadar ezin. Bir tencerede kalan üzüm suyunu toz şeker ilavesiyle karıştırın. Ezilen nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Pelteyi dondurucudan çıkardığınız kremanın üzerine spatula ile sürün. Üzüm taneleri ile servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Fırında Domatesli Risotto

Next Post

Tavuk Kokoreç

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tavuk Kokoreç

Tavuk Kokoreç

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki