Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Dana Haşlama

Dana Haşlama

0195Malzemeler:
• Yarım kilo kemikli dana eti
• 5-6 adet arpacık soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 adet defne yaprağı
• 1 demet maydanoz
• Tuz
• Birkaç adet tane karabiber
• 3 parça brokoli
• 3 adet patates
• 3 adet havuç
• 3 adet dolmalık kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Arpacık soğanları ve sarımsakları soyup kıyın. Maydanozları yıkayıp süzün. Dana etlerini kalın tabanlı bir tencereye aktarın. Üzerine soğanı, sarımsakları, irice doğranmış maydanozu, defne yaprağını, tuzu ve tane karabiberi ilave edin. En son üzerini kapatacak şekilde su ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Arada bir suyunu kontrol edip üzerinde biriken köpükleri de delikli bir kevgir yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra parizyen kaşık yardımı ile patatesten küçük misketler çıkartın. Kalan sebzeleri temizleyip irice doğrayın. Et yumuşamaya başlayınca doğranmış sebzeleri ilave edin. Sebzeler pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması’nda Komili’ye Bronz Ödülü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir