Malzemeler:
• 200 gram margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
• 1 adet yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 çorba kaşığı süt
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 3-3,5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
• 3 adet büyük boy elma
• 1 yemek kaşığı tarçın
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 kahve fincanı toz şeker
• 1 çorba kaşığı kuru üzüm
Üzeri İçin:
• Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Elmaları rendeleyip suyunu süzün. Sıvı yağ ile birlikte tavaya alın. Şekeri ekleyin. Orta ateşte, suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, iri çekilmiş ceviz içini, tarçını ve kuru üzümü ekleyerek tatlandırın. Karışımı soğumaya bırakın.
Hamuru için: Tüm malzemeyi hamur yoğurma kabında karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, 3-4 mm kalınlığında açıp üçgen hamurlar elde edin. Her üçgen hamurun kalın kenarına iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, hamur hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alır almaz henüz sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpin. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.