Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Uykuluk, Limon Reçeli ve Kekikli Tabuleyle

by Yemek Zevki Editör
05 Ekim 2013
in Et Yemekleri, Tarifler
459 34
0
Uykuluk, Limon Reçeli ve Kekikli Tabuleyle
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0166Malzemeler:
• 500 gram uykuluk (tercihen kuzu)
• 4 adet limon
• 200 gram şeker
• 200 ml. su
• 250 gram ince bulgur
• 250 ml. sebze suyu
• 3 dal taze kekik
• 4 yaprak taze nane
• 50 ml. zeytinyağı
• 25 ml. nar ekşisi
• 20 gram tereyağı
• 1 çay kaşığı şeker
• Kimyon
• Balzamik çektirmesi

 

Sebze Suyu:
• 8 adet soğan
• 2 adet havuç
• 2 adet kereviz sapı
• 2 adet pırasa
• Yarım baş sarımsak
• 1 adet defne yaprağı
• 1 dal taze kekik
• 1 dal taze biberiye

Hazırlanışı:

Uykuluk
Üzerindeki zarları bir bıçakla temizleyip iyice yıkadıktan sonra, uykulukları ceviz büyüklüğünde kesin. Tuz, karabiber ve biraz kimyon ekleyin. Tavayı ısıtıp az miktarda ay çiçeği yağını kızdırın. Uykulukları, kıtır olmaları için tek kat olacak şekilde yerleştirin. Tavayı bir dakika boyunca sallamayın. Aksi halde uykuluklar suyunu bırakacak ve asla kıtır olmayacaktr. Bir dakika sonra diğer yüzeylerini çevirin ve bu kez de iki dakika dokunmayın. Her iki tarafı da karamelize olunca, tereyağı ekleyin ve kısık ateşte iki dakika daha pişirin. Amaç uykulukların içinin pişmiş ama kurumamış, dışının ise kıtır olmasıdır.
Limon reçeli
Limonları buzluğa alın ve iki saat bekletin. (İçi de donacağından, kestiğinizde tüm yüzeyler pürüzsüz olacaktır.) Sonra ince ince dilimler halinde kesin. Şeker ve suyu tencerede kaynatın. Bu karışıma dilimlenmiş limonları ekleyin ve 45 dakika kadar en kısık ateşte pişirin.
Tabule
Bulguru iyice yıkayın ve sebze suyunu kaynatın. Bulguru geniş yüzeyli bir kaba aktarın. Sebze suyunu üzerine dökün ve üzerini kapatıp yeterince şişmesi için bekletin. Bulgurun içine, doğranmış taze baharatı, nar ekşisini, zeytinyağını, şekeri ve bir tutam kimyonu ekleyin. Tuzu ve karabiberi de katarak, lezzetli bir kıvama getirin. İyice karıştırın.

Servis
Limon dilimlerini yan yana tabağa yerleştirin. Üzerine biraz tabule ve onun üzerine de uykulukları yerleştirin. Sos olarak balzamik çektirmesini ekleyerek sunabilirsiniz.

Sebze Suyu
Sebzelerin kabuklarını soyun ve sebzeleri büyük parçalar halinde doğrayın. Baharatlarla birlikte bir tencereye aktarın. Üzerini bir parmak örtecek kadar soğuk su ekleyin. Su kaynayana kadar hızlı ateşte, kaynadıktan sonra bir saat kadar da kısık ateşte pişirin. (Sebzeleri bir saatten fazla pişirmeyin, zira sebzelerin suya bıraktıkları aroma yavaş yavaş azalacaktır.) Bir saat sonra süzüp sebze suyunu kullanabilirsiniz.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

İrmikli ve Limonlu Kurabiye

Next Post

Ispanaklı Bulgurlu Borani

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ispanaklı Bulgurlu Borani

Ispanaklı Bulgurlu Borani

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki