• 300 gram labne peynir
• 15 gram bal
• 150 gram krema
• 100 gram badem
• 100 gram yulaflı biskuvi
• 100 gram şeker
• 20 gram tereyağı
• Böğürtlen reçeli
Hazırlanışı:
Badem
Şekerin yarısını karamelize edip bademlerle karıştırın. Soğuması için mermer bir yüzeye veya yağlı kâğıdın üzerine dökün. Soğuduktan sonra mutfak robotuyla küçük parçacıklar haline getirin.
Bisküvi
Tereyağını eritip robotta toz haline getirdiğiniz yulaflı bisküviyle karıştırın. Buzdolabında iyice sertleşinceye kadar bekletin.
Cheesecake
Peynir ile balı karıştırın. Ayrı bir kapta kremayı kalan şekerle birlikte kabarana dek çırpın. Bu karışımları birbirine ekleyin. (Sakın çırpma teli kullanmayın, aksine spatula kullanarak birbirine yedirin.) Karışımı sıkma torbasına aktardıktan sonra buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
Servis
Karışımı bir bardağın içine bir parmak kadar sıkın. Üzerine bir tabaka reçel yayın, tekrar krema karışımından sıkın. En son üzerine reçel karışımı ve en üste de bisküvi ve badem kıtırlarını serpip servis edin.