Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

İncirli Kek

by Yemek Zevki Editör
01 Ekim 2013
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
İncirli Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

incirlikekMalzemeler:

100 gram tereyağı

100 gram toz şeker

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

150 gram un

1 çay bardağı süt

2 adet siyah incir

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

100 gram labne

1 çorba kaşığı pudra şekeri

3-4 adet siyah incir

1 çorba kaşığı esmer toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Üzeri için; Labne ile pudra şekerini iyice çırpın. Karışımı buzdolabında bekletin.

Yağ ve şekeri mikser yardımı ile 5 dakika boyunca çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek birkaç dakika daha çırpın. Bir tutam tuzu, elenmiş unu, tarçını ve kabartma tozunu ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırıp sütü ilave edin. En son küp doğranmış incirleri ekleyin. Özenle karıştırın. Hamuru yağlanmış küçük bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Üzeri için; İncirleri dört eşit parçaya kesin. Şeker ve tarçınla hafif karamelize edin.

Keki yuvarlak bir kalıpla kesin. Üzerine spatula yardımı ile labneli karışımdan ince bir tabaka halinde sürün. Karamelize incirlerle süsleyip servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Özsüt’ten Nostaljik Özsüt Yoğurdu

Next Post

Sütlaç

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sütlaç

Sütlaç

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki