1 litre süt
1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
1,5 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı çam sakızı
4 top çilekli dondurma
1 kase hazır pişmaniye
1 adet kağıt helva
Hazırlanışı:
Pirinci, şekeri ve çam sakızını sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın. İyice karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek kaynatın.
Nişastayı, birkaç kaşık su ile incelttikten sonra kaynamakta olan sütlaç karışımından da birkaç kaşık alıp boza kıvamına getirin. Nişastalı karışımı kaynayan sütlaca azar azar ilave ederek iyice yedirin. Yoğun bir kıvam alınca ocaktan alın. Sütlacı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzerinin rengi koyulaşana dek pişirin. Fırından alın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis tabağına aktarın. İsteğe göre pişmaniye ve hazır helva arasında çilekli dondurma eşliğinde servise sunun.