8 adet taze asma yaprağı
1 paket çemensiz pastırma
1 paket hellim peyniri
4-5 dal taze soğan
12-15 adet arpacık soğan
10 adet kiraz domates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Ceviz içi
Birkaç dal maydanoz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, beyaz toz biber
Hazırlanışı:
Taze soğanları temizleyip doğrayın. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın. Zar şeklinde doğranmış birkaç kiraz domatesi, zeytinyağının yarısını ve şekeri ilave ederek karıştırın. Bu karışımı 180 dereceye ayarlı fırında diri kıvamda en fazla 10 dakika kadar pişirin. Fırından alın.
Taze asma yapraklarını kaynar suyun içinde birkaç dakika haşlayıp süzün ve daha sonra tezgahın üzerine yayın. Üzerine iki parmak genişliğinde kesilmiş ve pastırmaya sarılı hellim peynirini, önceden diri kıvamda pişirdiğiniz domatesli karışımı yerleştirin. Dolma sarar gibi sardıktan sonra ızgarada her iki tarafını kızartın. Servis tabağına aktarmadan önce ikiye verev şeklinde kesin.
Arpacık soğanları soyup kaynar suda haşladıktan sonra süzgece alarak soğumaya bırakın. Kıyılmış maydanozu, ceviz içini, kalan zeytinyağını bir kapta harmanlayın. Bu karışımı ızgara asma yapraklarının yanında garnitür olarak servis edin.