Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Asma Yaprağına Sarılı Pastırmalı Hellim Izgara

by Yemek Zevki Editör
04 Ekim 2013
in Et Yemekleri
488 5
0
Asma Yaprağına Sarılı Pastırmalı Hellim Izgara
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

hellimizgaraMalzemeler:

8 adet taze asma yaprağı

1 paket çemensiz pastırma

1 paket hellim peyniri

4-5 dal taze soğan

12-15 adet arpacık soğan

10 adet kiraz domates

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı nar ekşisi

Ceviz içi

Birkaç dal maydanoz

2 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz, beyaz toz biber

 

Hazırlanışı:

Taze soğanları temizleyip doğrayın. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın. Zar şeklinde doğranmış birkaç kiraz domatesi, zeytinyağının yarısını ve şekeri ilave ederek karıştırın. Bu karışımı 180 dereceye ayarlı fırında diri kıvamda en fazla 10 dakika kadar pişirin. Fırından alın.

Taze asma yapraklarını kaynar suyun içinde birkaç dakika haşlayıp süzün ve daha sonra tezgahın üzerine yayın. Üzerine iki parmak genişliğinde kesilmiş ve pastırmaya sarılı hellim peynirini, önceden diri kıvamda pişirdiğiniz domatesli karışımı yerleştirin. Dolma sarar gibi sardıktan sonra ızgarada her iki tarafını kızartın. Servis tabağına aktarmadan önce ikiye verev şeklinde kesin.

Arpacık soğanları soyup kaynar suda haşladıktan sonra süzgece alarak soğumaya bırakın. Kıyılmış maydanozu, ceviz içini, kalan zeytinyağını bir kapta harmanlayın. Bu karışımı ızgara asma yapraklarının yanında garnitür olarak servis edin.

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Kahve’de Adil Ticaret Dönemi Simon Lévelt ile Başladı

Next Post

Nestlé, OXFAM’ın Sürdürülebilirlik Sıralamasındaki Liderliğini Koruyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

Nestlé, OXFAM’ın Sürdürülebilirlik Sıralamasındaki Liderliğini Koruyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki