Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kupta Ayvalı Keşkül
Kupta Ayvalı Keşkül

Kupta Ayvalı Keşkül

Malzemesi

1 adet ayva
1 litre süt
200 gram şeker
1 bardak ılık su
50 gram nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

 Kupta Ayvalı Keşkül Tarifi;

 Sütü kaynatın. Şekeri yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Su, nişasta ve yumurtayı çırpıcı ile iyice karıştırın. Kaynamakta olan şekerli süte yavaşça yedirerek karıştırmaya devam edin. 4-5 dakika daha kaynatın. Salep kıvamına geldiğinde vanilyayı ekleyip 1 dakika daha kaynatın. Ayvayı soyup yıkadıktan sonra rendeleyin. Az su ve şekerle birlikte ayva rendesini suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Kupların dibine pişmiş ayva rendesini pay edin. Üzerlerine keşkülden koyup buzdolabında soğutun. Soğuk servis yapın.

OKU ➤  Beze (Mereng)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir