Malzemeler:
• 1 kilo sert buğday unu
• 3 adet yumurta
• 10 gram tuz
İrmikli Kaymak İçin:
• 750 ml. süt
• 75 gram irmik
Şerbeti İçin:
• 1kg toz şeker
• 450-500 ml su
Ayrıca:
• 250 gram tereyağı
• 500-700 gram Antep fıstığı içi
Antep Fıstıklı Baklava Tarifi;
İrmikli kaymak için sütü kaynatın. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Ocaktan alın, arada bir çırpma teliyle çırparak oda ısısında soğumaya bırakın. Şerbeti için; Suyu ve şekeri şerbet kıvamına gelene dek sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Unu eleyip tuz ile birlikte harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru küçük bir mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün. Geniş bir tezgaha nişasta serpin ve oklava yardımı ile her hamurdan baklava yufkası elde edin. Yufkaları yağlanmış tepsiye dizin ve her katın arasına eritilip ılınmış tereyağından sürün. Kaç kat yapacaksanız yufka katların tam ortasına önceden hazırladığınız irmikli karışımdan sürün, üzerine de tuzsuz iri çekilmiş Antep fıstığı içi serpin. İstediğiniz şekilde dilimleyip kalan ılınmış tereyağından gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, yufkalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, soğuyan şerbetini dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servise hazır edin.