Malzemeler
• 4 adet temizlenmiş enginar
• 1 adet soğan
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 2 su bardağı portakal suyu
• 1 adet havuç
• 1 fincan soğuk su
• Yarım çay kaşığı öğütülmüş tuz
• 1 adet elma
• 1 adet armut
• Yarım ayva
• 5 tane safran
• 4 dal dereotu
Meyveli Enginar Tarifi;
Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe soteleyin. Portakal suyu, küp doğranmış havuç, bütün enginar ve su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kabukları temizlenip, dilimlenmiş elma, armut ve ayvayı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 30 dakika pişirip kapağı açın. Safranı ilave edip 5 dakika daha fokurdatın. Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Not: Enginarları, yaz mevsiminde kayısı, nektarin ve erikle, kışın ise elma, armut ve ayva ile pişirebilirsiniz.