Malzemeler:
• 3 demet pazı
• 2 adet soğan
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 büyük fincan ince kıyılmış lahana
• 1 adet rendelenmiş havuç
• Yarım kahve fincanı balsamik sirke
• 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
• 1 su bardağı et veya sebze suyu
Köfte için:
• Yarım kilo kıyma
• 1 adet soğan
• Çay kaşığını ucu ile öğütülmüş tuz ve karabiber
Terbiye için:
• 2 adet yumurta
• 1 çorba kaşığı un
• 1 adet limonun suyu
Terbiyeli Pazı Seskula Frikase Tarifi;
Köfte için; Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Minik köfteler yapıp kenara alın.
Soğanı zeytinyağında kavurun. Doğranmış lahana, doğranmış pazı ve havuç ekleyin. Balsamik ve portakal kabuğu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Et veya sebze suyunu ekleyip, pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca köftecikleri ekleyip 6-7 dakika pişirin. Ocaktan alın.
Terbiye için; Un, yumurta ve limon suyunu iyice çırpın. Tenceredeki sudan 3 çorba kaşığı alıp, yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı azar azar ve karıştırarak yeniden tencereye ilave edin. Ocağa oturtup, 2 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.