Malzemeler
• 5-6 dal taze fasulye
• 2 adet kabak
• 1 adet patlıcan
• 2-3 adet salçalık kırmızıbiber
• 3 adet dolmalık yeşilbiber
• 5-6 diş sarımsak
• 1 kahve fincanı sıvı yağ
• 1 dal taze biberiye
• 1 tatlı kaşığı hardal
Sarımsaklı Sebze Kavurma Tarifi:
Patlıcanı dilimleyip 1 tatlı kaşığı tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kağıt havlu üzerine alarak iyice kurulanmasını sağlayın. Sebzeleri istediğiniz şeklide doğrayın. Sarımsakları soyun. Sıvı yağı Emsan Elma Seramik Tavada ısıtıp sarımsakları kavurun. Kalan sebzeleri de ilave edin. İyice karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Emsan Elma Seramik Tavayı ocaktan alın. Kıyılmış taze biberiye, hardal ve tuz ile tatlandırın. Bu garnitürü ızgara köfte ve etlerin yanında farklı bir tat olarak kullanabilirsiniz.