Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kuş Üzümlü Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Kuş Üzümlü Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 2,5 su bardağı un
• 1,5 paket kabartma tozu
• 2 kahve fincanı
Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfilli
• 2 kahve fincanı esmer toz şeker
• 1-2 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 kahve fincanı çekilmiş fındık içi
• 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
• 100 gram tereyağı

Kuş Üzümlü Kurabiye Tarifi;

Unu, kabartma tozunu ve şekeri harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış tereyağını ve Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfilli’yi ilave edin. Pütürsüz orta sertlikte bir hamur elde edene dek yoğurun. En son çekilmiş fındık içi ile Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfill‘yi ve kuş üzümünü ekleyin. Hafifçe yoğurduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine baş, orta ve işaret parmağınız yardımıyla hamurdan tek hamlede cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfilli ile servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Zeytin Ezmeli Tavuk

Next Post

İrmikli Tatlı Börek

Yemek Zevki Editör

Next Post
İrmikli Tatlı Börek

İrmikli Tatlı Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki