Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kuş Üzümlü Kurabiye

Kuş Üzümlü Kurabiye

Malzemeler:
• 2,5 su bardağı un
• 1,5 paket kabartma tozu
• 2 kahve fincanı
Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfilli
• 2 kahve fincanı esmer toz şeker
• 1-2 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 kahve fincanı çekilmiş fındık içi
• 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
• 100 gram tereyağı

Kuş Üzümlü Kurabiye Tarifi;

Unu, kabartma tozunu ve şekeri harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış tereyağını ve Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfilli’yi ilave edin. Pütürsüz orta sertlikte bir hamur elde edene dek yoğurun. En son çekilmiş fındık içi ile Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfill‘yi ve kuş üzümünü ekleyin. Hafifçe yoğurduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine baş, orta ve işaret parmağınız yardımıyla hamurdan tek hamlede cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın, Dimes Hasbahçe Tarçınlı Karanfilli ile servis yapın.

OKU ➤  Kremalı Mini Milföy Pastacıklar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir