Ana Sayfa » Tarifler » Sac Tava

Sac Tava

Malzemeler:
• 600 gram kuzu eti
• 4-5 adet sivribiber
• 3 adet orta boy domates
• Tuz, Bağdat pul Bağdat biber,
Bağdat kekik, Bağdat karabiber
• 1 çorba kaşığı tereyağı

Sac Tava Tarifi;
Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Sacda veya derin bir wok tavasında tereyağını eritip etleri ilave edin. Suyunu salıp çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Sırasıyla biberleri ve domatesleri ekleyip yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Ocaktan alın. Tuz ve baharatını ekleyip tatlandırın. İsteğe göre lavaş ekmeği ile servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Carte d’Or’dan nostaljik lezzet:Rulo Pasta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir