Türkiye’de ağırlıklı olarak salata soslarında kullanılan sirke, bazı damak tatlarına ağır geliyor. Tadını sevmediği halde sirkenin faydalarını da es geçmek istemeyenler için en ideal seçenek balzamik sirke.
Binlerce yıldır insan hayatında olan ve sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v.’in dahi bir hadisinde “Sirke ne güzel katıktır!” şeklinde bahsettiği sirke, faydaları saymakla bitmeyecek bir ürün. İnsan sağlığından ev temizliğine hayatımızın her alanında işimize yarayan sirkenin yemeklerdeki kullanımı da herkes tarafından bilinir. Bazı damaklara ağır gelebilen sirkenin daha hoş aromalı ve daha yumuşak tatlı bir çeşidi de var. En az iki yıl bekletilip olgunlaştırılan ve içeriğinde karamelize şeker bulunan Doğanay Balzamik Sirke, bu sayede ekşi ve tatlı lezzetlerin uyumunu yakalıyor. Bu aroma sayesinde Balzamik Sirke, sirkenin faydalarını önemseyen ancak daha yumuşak bir tat arayanların ilk tercihi…
Doğanay Balzamik Sirke üretilirken öncelikle taze yaş üzümler sıkılıyor. Ortaya çıkan şıra doğal yöntemlerle mayalandırılıyor. Sonrasında elde edilen sirkenin en az iki yıl yıllandırılıp gövde kazanması yani olgunlaşması sağlanıyor. Sonuçta elde edilen yoğun tatlı sirke tekrar üzüm şırasıyla karıştırılarak oldukça yumuşak bir tat elde ediliyor.
Rengini Sadece Meyvenin Kabuğundan Alıyor
İçeriğinde karamelize şeker bulunan Doğanay Balzamik Sirke, tatlı ve ekşi lezzetlerin mükemmel uyumuna sahip. Uzun süre dinlendirilmiş olmasıyla mikrop öldürücülüğünden hiçbir şey kaybetmeyen balzamik sirke, en çok bu yumuşak tadıyla ilgi görüyor. Tüm ürünlerinde olduğu gibi sirkelerinde de çok özenli çalışan Doğanay Gıda, hiçbir renklendirici ya da yapay aroma kullanmıyor. Üzüm, elma ve balzamik sirke çeşitleri üreten Doğanay, ürünlerini yüzde 100 taze meyveden elde ediyor. Tarım Bakanlığı’nın özel izniyle etiketlerinde yüzde 100 üzüm yazan ilk firma olma özelliğine sahip Doğanay Gıda, tamamen yerli ürün kullanarak Türk çiftçisine de büyük katkılar sağlıyor