Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Türk Kahveli ve Çikolatalı Tart

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
463 30
0
Türk Kahveli ve Çikolatalı Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 250 gram un
• 120 gram pudra şekeri
• 100 gram tereyağı
• Bir tutam tuz
• 1 paket vanilya
• 1 adet yumurta
• 1 kahve fincanı süt

Dolgusu İçin:
• 3 paket bitter çikolata (80’er gramlık)
• 1 kahve fincanı krema
• 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
• 1 çorba kaşığı un
• 1 adet yumurtanın sarısı

Türk Kahveli ve Çikolatalı Tart Tarifi:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Pudra şekerini, vanilyayı ve tuzu ekleyip harmanlayın. Küp doğranmış tereyağını, sütü ve
yumurtayı ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabına aktarın. Yarım saat
bekletin.
Dikdörtgen ve yüksekliği en fazla 5 cm olan bir kalıbı yağlayın. Hamuru bu kaba, en fazla 1 cm yükseklikte olacak şekilde dökün.
Üzerinin fazla kabarmaması için çatalla hafifçe delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
Fırından alın, soğumaya bırakın.
Kremayı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Toz halindeki Türk kahvesini, yumurta sarısını ve unu ilave edin. İyice karıştırıp
tart hamurunun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, üzeri hafif çatlak bir tabaka olana dek pişirin.
Fırından alın, soğuyunca servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Kırgız Mantı

Next Post

Kaşar Peynirli Grissini

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kaşar Peynirli Grissini

Kaşar Peynirli Grissini

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki