Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Narlı ve Nohutlu Et

Narlı ve Nohutlu Et

Narlı ve Nohutlu Et

Malzemeler

1 kilo dana kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı nar tanesi
5 gram tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı ajvar sos (kırmızı biber sos)
5-6 yaprak ıspanak

Narlı ve Nohutlu Et Tarifi;
Soğanı ve sarımsağı kıyıp sıvı yağda kavurun. Etini ekleyip sürekli karıştırarak suyunu çekene dek kavurmaya devam adin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin.
Ispanakları temizleyip birkaç kez yıkadıktan sonra süzün. İrice doğrayın. Ete ıspanağı, nohudu, safranı, nar tanelerini, tereyağını, tuzunu ve bir bardak sıcak suyu ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Hafif suyunu çekene dek pişirin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  “Hijyen şartları uygun olursa beyaz et satılabilir”

Bir Yorum

  1. Merhabalar.Yorumun icin teskekürler…Hint cevizini hic kullnmadigini yazmisisin..Yanlis anlasilma olmasin.Hint cevizinden kastim,yani diger bir adida Muskat…Muskati cocuklarim cok kücükken incecik rendeler ve zeytinyagi ile karistirarak karnina sürerdik.Sakinlestirici ve gaz söktürücü bir etkisi var..Mutfakta ise besamel soso muhakkak koyarim..Hatta simdi bu minik cevizler icin piyasada degirmenler satiliyor.Kullanacagin kadar cekiyorsun.Böylece taze kaliyor…Sevgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir