Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Topaz’ın Mayıs ayına özel lezzet

by Yemek Zevki Editör
04 Nisan 2013
in Haber Turu
488 5
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Geleneksel mutfağı yenilikçi yaklaşımıyla yorumlayan ve yöresel ürünleri mevsiminde kullanmaya özen gösteren Topaz’ın Mayıs ayına özel lezzeti, Afyon Manda Kaymağı. Topaz menüsünde ekmek kadayıfı eşliğinde misafirlere sunulan Afyon kaymağı ayrıca dana etli, beyaz trüf aromalı ve deniz ürünleri çeşitleri bulunan risotto’larda da kullanılıyor.

Akdeniz mutfağının en seçkin örneklerini ve Osmanlı mutfağına has lezzetlerini kendine özgü bakışıyla yeniden yorumlayan Topaz, mutfağında kullanılan her lezzetin seçimi için Türkiye’yi karış karış geziyor ve her ay menüsündeki farklı bir tadı öne çıkararak misafirleri ile buluşturuyor. Her zaman en kaliteli ve en lezzetli ürünleri yerinden satın alma prensibiyle hareket eden Topaz’ın Mayıs ayı ürünü olarak sunulan ve menüdeki yöresel tatlardan biri olan ‘Afyon Manda Kaymağı, ekmek kadayıfı ve ayva tatlısı ile servis ediliyor.

Ayrıca Topaz’ın menüsündeki dana etli, beyaz trüf aromalı ve deniz ürünleri çeşitleri bulunan risotto’larda da sadece Afyon kaymağı kullanıyor. İtalyan yemeği olan risotto’nun, İtalyanlar tarafından “mantecatura” diye adlandırdığı pirincin tereyağı ile bağlanması işlemi, Topaz’da tereyağı yerine Afyon kaymağı kullanılarak gerçekleştiriliyor.

Akdeniz ve Osmanlı lezzetlerine farklı ve yenilikçi yorumlar getiren menüsüyle dikkat çeken Topaz, benzersiz Boğaz manzarası eşliğinde, misafirlerine ayrıcalıklı lezzetler sunmaya devam ediyor.

Tags: Ana YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Ülker’den % 80 bitter çikolata

Next Post

Baharın tadını Weber One-Touch Piremium barbeküyle çıkarın

Yemek Zevki Editör

Next Post

Baharın tadını Weber One-Touch Piremium barbeküyle çıkarın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki