Malzemesi
6 adet hazır milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
İç malzemesi için:
500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
15 gram margarin veya tereyağı
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı salça
Sosu için:
2 adet domates
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates püresi
Kuzu Etli Milföy Tarifi;
İç malzemesi için; soğanı kıyıp yağ ile sote edin. Eti ekleyin. Suyunu salıp çekene dek kavurun. Salça, birkaç bardak su ve tuzunu ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Milföy hamurlarını küçük yuvarlak kalıp (veya çay bardağının ağzıyla) yardımıyla kesin ve yağlı kağıda dizin. Üzerlerini yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Sos için zeytinyağını ısıtıp kıyılmış sarımsakları sote edin. Domates püresini, rendelenmiş domatesleri, tuzunu ve baharatını ilave edin. Yoğun bir kıvam olunca ocaktan alın.
Sosu servis tabağına yayın. Milföy hamurları ile etleri de yerleştirin. Sıcak servis yapın.