Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kuzu Etli Milföy

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Kuzu Etli Milföy
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemesi

6 adet hazır milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı

İç malzemesi için:

500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
15 gram margarin veya tereyağı
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı salça

Sosu için: 

2 adet domates
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates püresi

Kuzu Etli Milföy Tarifi;
İç malzemesi için; soğanı kıyıp yağ ile sote edin. Eti ekleyin. Suyunu salıp çekene dek kavurun. Salça, birkaç bardak su ve tuzunu ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Milföy hamurlarını küçük yuvarlak kalıp (veya çay bardağının ağzıyla) yardımıyla kesin ve yağlı kağıda dizin. Üzerlerini yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Sos için zeytinyağını ısıtıp kıyılmış sarımsakları sote edin. Domates püresini, rendelenmiş domatesleri, tuzunu ve baharatını ilave edin. Yoğun bir kıvam olunca ocaktan alın.

Sosu servis tabağına yayın. Milföy hamurları ile etleri de yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Narlı ve Nohutlu Et

Next Post

Izgara Sebze Tabağı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Izgara Sebze Tabağı

Izgara Sebze Tabağı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki