Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan; “Ekmeğin sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle BESVAK ve TUSAF’ın düzenlediği bu paneli çok önemsiyoruz” dedi.
Son zamanlarda sıkça gündeme gelen ve beslenme yapımıza aykırı olan karbonhidratsız diyetler, ülkemizin karbonhidrat ve enerji kaynağı olan ekmeği sofralarımızdan kaldırmaya çalışarak sağlığımızı tehdit ediyor. Bu tehlikeye dikkat çekerek ekmeğin faydaları ve bilinçli ekmek tüketimi konusunda kamuoyunu bilgilendirmeye çalışan Doygun Ekmek, şimdi de Beslenme Eğitimi Araştırma Vakfı (BESVAK) ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nun (TUSAF) birlikte düzenlediği “Diyette Sağlıklı Ekmek Yemek” konulu panele katılıyor.
BESVAK Başkanı Prof. Dr. Ayşe Baysal’ın başkanlığını yapacağı ve 23 Mart’ta İstanbul Ceylan İntercontinental Otel’de gerçekleştirilecek panelde, Türkiye’de tam buğday ekmeğinin ilk üreticisi ve isim babası olan Doygun Ekmek’in ürünlerinin tadına bakmak ve detaylı bilgi almak mümkün…
Doygun Ekmek’in kurucusu Selçuk Berksan 1990’lı yılların başında tahıllı ekmeklerin sağlığa olumlu etkilerinin farkına vararak bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördü. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün kurucularından BESVAK Başkanı Prof. Dr. Ayşe Baysal’ın danışmanlığında bir yıla yakın süren Ar-Ge çalışmalarının sonunda Türkiye’de ilk defa Türk halkının damak tadına uygun tam buğday ekmeği üretildi. Berksan ayrıca yurtdışında yaygın olarak kullanılan “Whole Wheat” terimine Türkçe karşılık olarak “Tam Buğday” terimini kullanarak bu kelimeyi literatüre kazandırdı ve tam buğday ekmeğinin isim babası oldu.
“Ekmeğin sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle BESVAK ve TUSAF’ın düzenlediği bu paneli çok önemsiyoruz.” diyen Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, “Ekmeksiz diyetler, ekmek ile ilgili kamuoyunu yanıltan ve halk sağlığını tehdit eden açıklamalara karşı sessiz kalmayacağız. Türk halkına sağlıklı ekmek tüketmenin önemini anlatmak için çalışacağız.” şeklinde konuştu.