Türkiye’nin en genç makarna markası Arbella yeni ve geniş ürün portföyüyle dikkat çekmeye devam ederken bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Kısa süre önce ürün portföyüne glutensiz ürünleri de ekleyen Arbella çölyak hastalarını, sorunlarının çözümüne katkı sunacak paydaşlarla bir araya getirdi.
Arpa, buğday, çavdar ve yulafta bulunan bitkisel bir protein olan glutene karşı ömür boyu süren tek gıda alerji hastalığı olan çölyak hastalığı günlük hayatı olumsuz yönde etkilerken paylaşımları da azaltan bir hastalık olmakta. Glutensiz ürün bulmakta ve satın almakta sıkıntı yaşayan çölyak hastaları ve yakınlarının sorunlarına çözüm olma anlayışıyla yola çıkan Durum Gıda, Arbella Plus markası ile ürettiği yeni ürün yelpazesine glutensiz makarnaları da ekledi.
Çölyakla Yaşam Dernekleri ile ortak birçok projeye imza atan Arbella son olarak ‘Arbella Plus Glutensiz Beslenmeye Destek’ adıyla konuya duyarlı olabilecek tüm paydaşları bir araya getiren organizasyon gerçekleştirdi. İstanbul Holiday İn Topkapı Hotel ’de gerçekleşen organizasyona ‘Çölyakla Yaşam Rehberi’ kitabının yazarı Oya Özden, Emine Bedel, ünlü şefler, aşçılar federasyon yetkilileri, çölyak dernekleri yetkilileri ve hastaları gibi konuya duyarlı paydaşlar katıldı. Tam buğday, Tricolor ve Glutensiz Mısır makarnalarından oluşan Arbella Plus serisinin tanıtıldığı, önemli destekçilere plaketlerin dağıtıldığı ve eşsiz soslarla hazırlanan makarnaların tadıldığı etkinlikte; Durum Gıda Genel Müdürü Kadir Külahçıoğlu, Çölyakla Yaşam Derneği Kurucusu Oya Özden ve usta şef Süleyman Engin konuşma yaptı. Arbella Makarna Genel Müdürü Abdulkadir Külahçıoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi;
‘Arbella Makarna olarak yeni ürünleri portföyümüze kattık. Arbella Plus markası ile piyasaya sunduğumuz yeni ürün gamımız sağlıklı tam buğday makarnası, kurutulmuş ve öğütülmüş ıspanak ve domates tozu katkılı eğlenceli üç renkli makarnalar ve özellikle çölyak hastalarına yönelik üretilen, tüm ailenin severek, damak tatlarına uygun olacak şekilde ürettiğimiz glutensiz mısır makarnalardan oluşmaktadır. Çok yakın zamanda çölyak hastalarına yönelik glutensiz irmiği de ürün portföyümüze katacağımızı müjdeliyoruz. Çölyakla Yaşam Derneklerine destek amaçlı katıldığımız her etkinlikte glutensiz ürün bulmak ve satın almakta yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren hastaların en büyük özlemlerinden birinin de dışarıda sevdikleri, aileleri ile birlikte rahatlıkla gidip yemek yiyebilecekleri yerlerin olması olduğunu gördük. Doğanın bize sunduğu lezzetleri yiyebilmek kadar ortak zevkler oluşturmak ve yaşamak da önemli bir ihtiyaçtır. Bu nedenle Türkiye geneli tüm retaurant ve cafelerde, catering hizmeti veren şirketlerin ve hotellerin menüsünde glutensiz ürünlerden oluşan menülerin de yer almasının önemine ve gerekliliğine dikkat çekmek istedik. Bu konuya duyarlı tüm misafirlerimize, menüsünde mutlaka glutensiz ürünler de bulundurmaya söz veren dernek yetkilileri ve şef aşçılarımıza göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Şef Süleyman Engin’in desteği ve danışmanlığında hayata geçirilen organizasyonda, kendi menüsünde de glutensiz ürünler bulunduran otelin usta aşçıları tarafından, çorbadan makarnaya, tatlıdan ekmeğe her şeyin glutensiz ürünlerden oluştuğu bir açık büfe kuruldu.