Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Arbella Makarna Glutensiz Beslenmeye destek veriyor

by Yemek Zevki Editör
25 Şubat 2013
in Haber Turu
463 30
0
Arbella Makarna Glutensiz Beslenmeye destek veriyor
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Türkiye’nin en genç makarna markası Arbella yeni ve geniş ürün portföyüyle dikkat çekmeye devam ederken bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Kısa süre önce ürün portföyüne  glutensiz ürünleri de ekleyen Arbella çölyak hastalarını, sorunlarının çözümüne katkı sunacak paydaşlarla bir araya getirdi. 

Arpa, buğday, çavdar ve yulafta bulunan bitkisel bir protein olan glutene karşı ömür boyu süren tek gıda alerji hastalığı olan çölyak hastalığı günlük hayatı olumsuz yönde etkilerken paylaşımları da azaltan bir hastalık olmakta. Glutensiz ürün bulmakta ve satın almakta sıkıntı yaşayan çölyak hastaları ve yakınlarının sorunlarına çözüm olma anlayışıyla yola çıkan Durum Gıda, Arbella Plus markası ile ürettiği yeni ürün yelpazesine glutensiz makarnaları da ekledi.

Çölyakla Yaşam Dernekleri ile ortak birçok projeye imza atan Arbella son olarak ‘Arbella Plus Glutensiz Beslenmeye Destek’ adıyla konuya duyarlı olabilecek tüm paydaşları bir araya getiren organizasyon gerçekleştirdi. İstanbul Holiday İn Topkapı Hotel ’de gerçekleşen organizasyona ‘Çölyakla Yaşam Rehberi’ kitabının yazarı Oya Özden, Emine Bedel, ünlü şefler, aşçılar federasyon yetkilileri, çölyak dernekleri yetkilileri ve hastaları gibi konuya duyarlı paydaşlar katıldı. Tam buğday, Tricolor ve Glutensiz Mısır makarnalarından oluşan Arbella Plus serisinin tanıtıldığı, önemli destekçilere plaketlerin dağıtıldığı ve eşsiz soslarla hazırlanan makarnaların tadıldığı etkinlikte; Durum Gıda Genel Müdürü Kadir Külahçıoğlu, Çölyakla Yaşam Derneği Kurucusu Oya Özden ve usta şef Süleyman Engin konuşma yaptı. Arbella Makarna Genel Müdürü Abdulkadir Külahçıoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi;

 

‘Arbella Makarna olarak yeni ürünleri portföyümüze kattık. Arbella Plus markası ile piyasaya sunduğumuz yeni ürün gamımız sağlıklı tam buğday makarnası, kurutulmuş ve öğütülmüş ıspanak ve domates tozu katkılı eğlenceli üç renkli makarnalar ve özellikle çölyak hastalarına yönelik üretilen, tüm ailenin severek, damak tatlarına uygun olacak şekilde ürettiğimiz glutensiz mısır makarnalardan oluşmaktadır. Çok yakın zamanda çölyak hastalarına yönelik glutensiz irmiği de ürün portföyümüze katacağımızı müjdeliyoruz. Çölyakla Yaşam Derneklerine destek amaçlı katıldığımız her etkinlikte glutensiz ürün bulmak ve satın almakta yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren hastaların en büyük özlemlerinden birinin de dışarıda sevdikleri, aileleri ile birlikte rahatlıkla gidip yemek yiyebilecekleri yerlerin olması olduğunu gördük. Doğanın bize sunduğu lezzetleri yiyebilmek kadar ortak zevkler oluşturmak ve yaşamak da önemli bir ihtiyaçtır. Bu nedenle Türkiye geneli tüm retaurant ve cafelerde, catering hizmeti veren şirketlerin ve hotellerin menüsünde glutensiz ürünlerden oluşan menülerin de yer almasının önemine ve gerekliliğine dikkat çekmek istedik. Bu konuya duyarlı tüm misafirlerimize, menüsünde mutlaka glutensiz ürünler de bulundurmaya söz veren dernek yetkilileri ve şef aşçılarımıza göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Şef Süleyman Engin’in desteği ve danışmanlığında hayata geçirilen organizasyonda, kendi menüsünde de glutensiz ürünler bulunduran otelin usta aşçıları tarafından, çorbadan makarnaya, tatlıdan ekmeğe her şeyin glutensiz ürünlerden oluştuğu bir açık büfe kuruldu.

 

 

Tags: Basit YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

IKEA mutfaklarında fırsatlar sizi bekliyor

Next Post

Knorr ile en güzel kış sofrası menüsü seçildi

Yemek Zevki Editör

Next Post

Knorr ile en güzel kış sofrası menüsü seçildi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki