Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

MEYED, ‘Beslenme Dostu’ projesi kapsamında öğrencilerle buluştu

by Yemek Zevki Editör
18 Kasım 2015
in Haber Turu
488 5
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), ‘İstek Okulları Beslenme Dostu Okul Projeleri’ kapsamında düzenlenen ‘Meyve Suyu Günü’ne destek verdi.

Etkinlikte öğrencilerle buluşan MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ, meyve suyunun içerdiği vitamin ve mineraller sebebiyle ‘besin değeri yüksek gıdalar’ kategorisinde yer aldığını hatırlattı. “Meyveler ve yüzde 100 meyve suları sağlıklı beslenmenin önemli bir bütünleyicisidir” dedi.

‘İstek Okulları Beslenme Dostu Okul Projeleri’ kapsamında düzenlenen ‘Meyve Suyu Günü’ne destek veren Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), İstek Özel Semiha Şakir Okulları’nda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu.

Sağlıklı yaşam için düzenli sebze ve meyve tüketmenin önemine değinilen aktivitede öğrencilere, Türk Gıda Kodeksi gereğince içerdikleri meyve oranına göre ‘meyve suyu’, ‘meyve nektarı’, ‘meyveli içecek’, ‘aromalı içecek’ olarak dört farklı grupta değerlendirilen meyve suyu ve benzeri ürün kategorileri arasındaki farklar anlatıldı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen ‘5 a day’ (günde 5 öğün) kampanyası üzerinden günde 5 öğün meyve ve sebze tüketmenin önemine değinildi. Türkiye’de doğan ve her yıl 30 Mayıs’ta kutlanan ‘Dünya Meyve Suyu Günü’ hakkında bilgi verildi. Ayrıca gıda alışverişlerinde, bilinçli tüketim için etiket okuma alışkanlığının kazanılması gerektiğine vurgu yapıldı.

SAĞLIKLI BESLENME ALIŞKANLIĞI ERKEN YAŞTA KAZANILIR

Öğrencilere meyve suyunun sağlıklı beslenmedeki rolünden söz eden MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ, düzenli beslenme alışkanlığının erken yaşlarda kazanılması gerektiğini belirterek, çocuklara yönelik bu tür faaliyetleri önemli bulduklarını ve desteklediklerini dile getirdi.

Yüzde 100 meyve sularının C vitamini, potasyum, folat gibi birleşenleri içermesi, önemli bir vitamin ve mineral kaynağı olması nedeniyle ‘besin değeri yüksek gıda’ kategorisinde olduğunu belirten Ebru Akdağ, “Son on yılda yapılan pek çok bilimsel araştırma kanıtlamıştır ki, günde 180 ml’den çok meyve suyu tüketen çocukların karbonhidrat, C ve B6 vitamini, potasyum riboflavin, demir ve folat alımı, tüketmeyenlere göre daha fazla. Ayrıca meyve suyu tüketenlerin yağ, doymuş yağ, eklenmiş yağ ve şeker alımı tüketmeyenlere göre önemli ölçüde az olduğu açıklanmıştır. Yüzde 100 meyve sularının besinsel faydalarının meyveden daha güçlü olduğunu ortaya koyan araştırma sonuçları mevcuttur. Sebze ve meyve tüketimi ile kardiyovasküler hastalıklar, bazı kanser türleri, inme, alzheimer hastalığı, katarakt ve yaşla ilintili fonksiyonel kayıp riskinin azalması arasında kuvvetli bir ilişki olduğunu gösteren araştırma sonuçları da vardır” dedi.

MEYVE SUYU İÇEN ÇOCUKLAR DAHA SAĞLIKLI

Avrupa ve Amerika ile karşılaştırıldığında, ülkemizde meyve suyu tüketiminin düşük ve hak ettiği seviyenin altında kaldığına dikkat çeken Ebru Akdağ; “Çocuklarda yüzde 100 meyve suyu tüketimi, tüketmeyenlere göre daha yüksek oranda vitamin ve mineral alımıyla ilişkilendirilmekte. Araştırmalar meyve suyu tüketen çocukların, tüketmeyenlere göre daha düşük miktarda yağ ve şeker aldıklarını belirtmekte” açıklamasında bulundu. Düzenlenen etkinlik öğrenci ve öğretmenlere meyve suyu ve eğitici broşürlerin dağıtılmasıyla sona erdi.

Tags: Et Yemeklerisalatalar
Previous Post

Kenwood ile kendi mutfağınızın şefi olun

Next Post

De’Longhı Icona Vıntage serisi ile geçmişten günümüze taşınan şıklık

Yemek Zevki Editör

Next Post

De’Longhı Icona Vıntage serisi ile geçmişten günümüze taşınan şıklık

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki