Hazırlayan: Özgür BAKIR
(2 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram brokoli
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet küçük boy pancar
1 limon
1 küçük narın taneleri
4 yaprak kurutulmuş domates
150 gram süzme yoğurt
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kapari
50 gram greçka
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı hardal
Hazırlanışı:
Kabuğunu soyduğunuz pancarı buharda 20 dakika haşlayın. Pişmesine birkaç dakika kala kurutulmuş domatesleri ekleyerek yumuşamasını sağlayın. Greçkayı yıkayıp tencereye alın. Zeytinyağı ekleyerek 1 dakika kadar orta ateşte kavurmaya başlayın. Üzerini geçecek kadar oda sıcaklığındaki suyu ekleyin. Suyu çektikten sonra ocaktan alın ve demlenmeye bırakın. Pişen pancarı serin bir yere alarak oda sıcaklığına getirin. Küp küp ya da meyve şekillendiricisi yardımıyla pancardan yuvarlak formlar çıkartın. Brokoliyi sirkeli suda 15 dakika bekletin. Yıkayıp iyice kuruttuktan sonra rondodan geçirin. Çelik bir kaseye alıp içine limon suyunu sıkıp karıştırın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenmiş brokoli, kurutulmuş domates, nar tanelerini, pancar parçaları, küçük doğradığınız soğanı, kapari, greçka ve zeytinyağını geniş bir kapta birleştirerek harmanlayın. Sosu için süzme yoğurda balı, tane hardalı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Salatayı sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.
#brokolisalata #salata #salatayap #glütensiz #glütensizbeslenme #glütensiztarif #kışsebzeleri #food #yummy #lezzet #brokoli