Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Kesme Tepsi Şac Oruğu

by Yemek Zevki Editör
22 Temmuz 2016
in Tarifler
468 25
0
Kesme Tepsi Şac Oruğu
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kesme-tepsi-sac-orugu

Kesme Tepsi Şac Oruğu Malzemeler:

400 gram karışık dana ve kuzu kıyması (tercihen orta yağlı)

750 gram ince bulgur (tercihen koyu renk olandan)

100 gram kıyılmış soğan

60 gram tereyağı

120 gram çekilmiş ceviz içi

30 gram zeytinyağı

70 gram tatlı biber salçası

1 demet maydanoz

40 gram un

Yeteri kadar pul biber, kimyon, nane ve tuz

 

Hazırlanışı:

Köftenin iç malzemesi için; tencereyi orta sıcaklıkta ısıtın. Kıyılmış soğanı ve 200 gram kıyma karışımını ekleyin. Sulandırmadan kavurun. Ocaktan alın. Tuzu, karabiberi, kıyılmış taze yeşillikleri ve ceviz içini ekleyip tatlandırın. Oda ısısında ılınmaya bırakın.

Ayrı bir tencerede öncelikle yağları ısıtıp salçayı kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. Karıştırıp sıcak su ilave edin. Ocaktan alın. 10 dakika bekleyin.

Kalan 100 gram kıyma ile robotta 1 dakika kadar çevirin.

Elde ettiğiniz hamura un ekleyin. Tekrar karıştırıp hamur kıvamına getirin. Hamuru tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile hamur açar gibi 3 cm kalınlığında açın. Yağlanmış olan tepsiye eşit olarak yayın. Önceden kavurduğunuz kıymalı karışımı da üzerine dağıtın. Bir kat daha hamur kıvamında olan bulguru yayın. Üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

İsteğe bağlı olarak közlenmiş sebzeler, kokulu taze baharatlar doğrayıp harmanlayın. Dilimlediğiniz sac oruğunun yanında dekoratif bir şekilde yerleştirerek sunumunuzu tamamlayın.

Tags: Kesme Tepsi Şac öruğüKesme Tepsi Şac öruğü tarifiSaç örüğü
Previous Post

Dizme Tencere Köfte Video

Next Post

Erik Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Erik Dolması

Erik Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki