Zeytinyağlı Bombay Fasulyesi Malzemeler:
500 gram Bombay fasulyesi
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı domates püresi
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet tarçın çubuğu
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı toz şeker
Tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Zeytinyağlı Bombay Fasulyesi Hazırlanışı:
Fasulyeleri bir gün öncesinden soğuk suda ıslatın. Ertesi günü bol suda diri kıvamda haşlayın.
Soğanı kıyıp zeytinyağının yarısı ile geniş bir tencerede kavurun. Birkaç kaşık sıcak suda inceltilmiş salçaları ve püreyi ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra diri kıvamda haşladığınız fasulyeleri ilave edin. Tarçın çubuğunu, şekeri, tuzu ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar da su ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Arada bir suyunu kontrol ederek fasulyeleri pişirin. Fasulyeleri ocaktan almaya birkaç dakika kala kırmızı toz biberi ve kalan zeytinyağını ekleyin. Ateşi yükseltip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Tarçın çubuğunu içinden alın. Zeytinyağlı bombay fasulyesini soğuyunca servise hazır edin.