Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Zeytinyağlı Bombay Fasulyesi

by Yemek Zevki Editör
08 Ocak 2015
in Tarifler
477 20
0
Zeytinyağlı Bombay Fasulyesi
745
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

bombay

 

Zeytinyağlı Bombay Fasulyesi Malzemeler:

500 gram Bombay fasulyesi

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 adet orta boy soğan

1 çay bardağı domates püresi

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 adet tarçın çubuğu

2 diş sarımsak

2 çay kaşığı toz şeker

Tuz

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

 

Zeytinyağlı Bombay Fasulyesi Hazırlanışı:

Fasulyeleri bir gün öncesinden soğuk suda ıslatın. Ertesi günü bol suda diri kıvamda haşlayın.

Soğanı kıyıp zeytinyağının yarısı ile geniş bir tencerede kavurun. Birkaç kaşık sıcak suda inceltilmiş salçaları ve püreyi ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra diri kıvamda haşladığınız fasulyeleri ilave edin. Tarçın çubuğunu, şekeri, tuzu ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar da su ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Arada bir suyunu kontrol ederek fasulyeleri pişirin. Fasulyeleri ocaktan almaya birkaç dakika kala kırmızı toz biberi ve kalan zeytinyağını ekleyin. Ateşi yükseltip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Tarçın çubuğunu içinden alın. Zeytinyağlı bombay fasulyesini soğuyunca servise hazır edin.

Tags: Zeytinyağlı Bombay FasulyesiZeytinyağlı Bombay Fasulyesi HazırlanışıZeytinyağlı Bombay Fasulyesi MalzemelerZeytinyağlı Bombay Fasulyesi Tarifi
Previous Post

Narlı Humus

Next Post

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi

Zeytinyağlı Deniz Börülcesi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki