Zerdeçallı Çerkez Tavuğu
(6 Kişilik)
Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 30 Dakika
Malzemeler:
500 gram tavuk göğüs eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş karanfil
4-5 dal maydanoz
Tarator Sos İçin:
4 dilim bayat ekmek içi
3 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
Üzeri İçin:
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Nar tanesi
Zerdeçallı Çerkez Tavuğu Hazırlanışı:
Soğanı soyup dörde bölün. Havucu soyup dilimleyin. Tavuk eti, soğan, havuç ,karanfil ve maydanozu tencereye alıp az suyla tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilındıktan sonra tavuk etlerini çok ince didikleyin. Ekmek içini ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Ekmek içi, tavuk suyu, pul biber, zerdeçal, karabiber, sarımsak ve ay çiçek yağını robota alıp karıştırın. Ceviz içini ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Tavuk parçalarını bir kaba alıp taratoru ilave edin. Sosla tavuğu iyice karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün. İsterseniz dondurma kaşığıyla top yapıp üzerlerine nar tanesi ilave ederek servis edebilirsiniz.