Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Meze Tarifleri

Zerdeçallı Çerkez Tavuğu

by Yemek Zevki Editör
22 Kasım 2016
in Meze Tarifleri, Tarifler
468 25
0
Zerdeçallı Çerkez Tavuğu
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Zerdeçallı Çerkez Tavuğu

(6 Kişilik)

Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler:
500 gram tavuk göğüs eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş karanfil
4-5 dal maydanoz
Tarator Sos İçin:
4 dilim bayat ekmek içi
3 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ay çiçek yağı

Üzeri İçin:
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Nar tanesi

 

zerdeçallı çerkez tavuğu

 

Zerdeçallı Çerkez Tavuğu Hazırlanışı:

Soğanı soyup dörde bölün. Havucu soyup dilimleyin. Tavuk eti, soğan, havuç ,karanfil ve maydanozu tencereye alıp az suyla tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilındıktan sonra tavuk etlerini çok ince didikleyin. Ekmek içini ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Ekmek içi, tavuk suyu, pul biber, zerdeçal, karabiber, sarımsak ve ay çiçek yağını robota alıp karıştırın. Ceviz içini ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Tavuk parçalarını bir kaba alıp taratoru ilave edin. Sosla tavuğu iyice karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdirerek dökün. İsterseniz dondurma kaşığıyla top yapıp üzerlerine nar tanesi ilave ederek servis edebilirsiniz.

Tags: havuçmezetavukZerdeçallı Çerkez Tavuğu
Previous Post

Sucuklu Humus

Next Post

Kulakaşı Çorbası Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
kulakaşı çorbası

Kulakaşı Çorbası Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki