Zerde Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 litre su
1 tutam safran
1 çay bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini
Zerde Hazırlanışı:
Pirinci akan suyun altında nişastası iyice akana kadar yıkayın. Süzüp bir tencereye aktarın. Şekeri ve suyunu ekleyin. Orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakın. Safranı ve zerdeçalı küçük bir kaseye alın. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip çözülmesini sağlayın. 1 çay bardağı portakal suyunu da ilave edin. En son nişastayı ve kuş üzümlerini ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hazırladığınız nişastalı portakal suyunu kaynamakta olan pirinçli suya yavaş yavaş ekleyin. iyice karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alın, kaselere paylaştırın. Üzerine tavada yağsız olarak kavrulmuş dolmalık fıstık ile kurutulmuş yaban mersini serpin. Buzdolabında soğutup servis yapın.