Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Zerde

by Yemek Zevki Editör
20 Ağustos 2015
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Zerde
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

zerde

Zerde Malzemeler:

1 çay bardağı pirinç

1 su bardağı toz şeker

1 litre su

1 tutam safran

1 çay bardağı portakal suyu

2 çorba kaşığı nişasta

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çorba kaşığı kuş üzümü

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini

Zerde Hazırlanışı:

Pirinci akan suyun altında nişastası iyice akana kadar yıkayın. Süzüp bir tencereye aktarın. Şekeri ve suyunu ekleyin. Orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakın. Safranı ve zerdeçalı küçük bir kaseye alın. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip çözülmesini sağlayın. 1 çay bardağı portakal suyunu da ilave edin. En son nişastayı ve kuş üzümlerini ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hazırladığınız nişastalı portakal suyunu kaynamakta olan pirinçli suya yavaş yavaş ekleyin. iyice karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alın, kaselere paylaştırın. Üzerine tavada yağsız olarak kavrulmuş dolmalık fıstık ile kurutulmuş yaban mersini serpin. Buzdolabında soğutup servis yapın.

Tags: ZerdeZerde HazırlanışıZerde MalzelerZerde Tarifi
Previous Post

Pide

Next Post

Karışık Meyve Suyu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Karışık Meyve Suyu

Karışık Meyve Suyu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki