Zencefilli Kurabiye Malzemeler:
> 350 gram un
> 1 paket karbonat
> 1 çorba kaşığı toz zencefil
> 1 tatlı kaşığı toz tarçın
> 100 gram tereyağı
> 150 gram toz şeker
> 3-4 çorba kaşığı su
> 1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Unu, karbonatı, tarçını ve oda ısısında yumuşamış tereya- ğını hamur yoğurma kabına alın. Parmak uçlarınızla kum haline gelene kadar hafifçe yoğurun. Pürüzsüz orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan iki eşit beze hazırlayın. Her bezeyi yağlı kağıt üzerinde, merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın. Şekeri, suyu ve çırpılmış yumurtayı ilave edin. Kalp şeklindeki bisküvi kalıplarıyla hamurdan parçalar elde edin. Her parçayı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, kontrollü olarak 12-15 dakika pişirin.